Freebies : Mustache Cursor

mustachesarefun:

oddly enough, these are all about half of all the most common photos I see when I search mustaches.

Assalamualaikum.. Hari ni yana nak nak bagi freebies lagi.. Wah, wah, wah.. Bukan main hepy lagi.. Hari ni yana nak bagi mustache cursor..


MUSTACHE CURSOR

http://3.bp.blogspot.com/-4anjgQN-Rc0/Tb4H_fzuTPI/AAAAAAAAAiA/buCBtoCUuiU/s1600/mustachecursor.png

 http://4.bp.blogspot.com/-yEhl1uX_RBg/Te0Gdi1zDxI/AAAAAAAAAlg/nO1jqR2_614/s1600/Untitled-1.png

http://3.bp.blogspot.com/-se4KtJ0jQnQ/Teu93QM0TxI/AAAAAAAAAjk/ZkM0i0GVVU4/s1600/Cursor3.png

 
http://free-themes.info/cursor/mustache/mustache2.png

 http://free-themes.info/cursor/mustache/pinkmustache.png

Camner nak guna cursor ni, Yana?
Paste kod dibawah ni dekat HTML/JavaScript..
 <style type="text/css">body {cursor:url("URL CURSOR"),default}</style>
Tukar URL CURSOR kepada link cursor anda..

  Harap korang suke.. Nanti akan ditambah insyaAllah :)

Freebies : Background 4

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

Assalamualaikum dan selamat malam! Hari ni terasa nak buat freebies pulak.. Background yg yana nak bagi ni berlainan warna dan corak.. Hope korang sukee :)

http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/backgrounds/stripey/Tartan-Royale.gif
 
http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/backgrounds/stripey/Lets-Go.gif
 
http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/backgrounds/stripey/Candy-Pipes.gif
 
http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/backgrounds/stripey/Zebras-Playtime.gif
 
http://i214.photobucket.com/albums/cc105/24168/egobox/backgrounds/stripey/Flavor.gif

Okee, done!
Kalau dah ambil comment yea :) 

Tutorial : Burung Twitter Terbang Melayang

http://2.bp.blogspot.com/-09X_qmv3wro/TZAM2VGPItI/AAAAAAAAAN0/eEVcuaQglj8/s1600/burng+twitt.png

Burung TWITTER tersangatlah kiut-miut..
Lagi kiut-miut kalau dia terbang macam kat bwh ni..


http://cdiqlife.com/wp-content/uploads/2011/03/birdsprite.png


Tapikan lagi comel kalau dia terbang dalam blog korang.. Rasa mcm nak peluk je burung TWITTER tu kan..
Dan kerana itu, Yana nak ajar korang cara nak letakkan burung TWITTER yang kiut-miut ini kat dalam blog..

Langkah-langkahnya :

1) Sign In   Design   Add Gadget   HTML/JavaScript
2) Copy code di bawah dan paste ke dalam HTML/JavaScript
<script type="text/javascript" src="http://techgyo.com/wp-content/FlyingTwitbird/tripleflap.js"></script>

<script type="text/javascript">
var birdSprite="http://techgyo.com/wp-content/FlyingTwitbird/birdsprite.png";
var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span");
var twitterAccount = "USERNAME TWITTER";var tweetThisText = "Twitter - techGyo http://www.techgyo.com/";tripleflapInit();
   </script>
<a id="theBird" href="USERNAME TWITTER" target="_blank" style="display: block; position: absolute; width: 64px; height: 64px; background-image: url(http://techgyo.com/wp-content/FlyingTwitbird/birdsprite.png); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: transparent; z-index: 947; left: 0px; top: 587px; background-position: 0px 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; "></a>
<a id="theBirdLtweet" href="http://twitter.com/home?status=Twitter%20-%20techgyo%20http%3A//www.techgyo.com/" target="_blank" title="tweet this" style="position: absolute; background-image: url(http://techgyo.com/wp-content/FlyingTwitbird/birdsprite.png); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: transparent; width: 58px; height: 30px; z-index: 951; left: 49px; top: 583px; display: none; opacity: 0; background-position: -64px 0px; background-repeat: no-repeat no-repeat; "></a>
<a id="theBirdLfollow" href="USERNAME TWITTER" target="_blank" title="follow me" style="position: absolute; background-image: url(http://techgyo.com/wp-content/FlyingTwitbird/birdsprite.png); background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; background-color: transparent; width: 58px; height: 20px; z-index: 952; left: 54px; top: 613px; display: none; opacity: 0; background-position: -64px -30px; background-repeat: no-repeat no-repeat; "></a>
3) Sebelum korang SAVE, korang perlu ubah perkataan yang dimerah dan tukarkan kepada username twitter korang.. 

4) Lepas itu, korang bolehlah SAVE dan tengok burung twitter terbang dgn gembiranya di blog korang..

Kisah ♥ Amir

Korg baca , jgn komen bkn2 .. hayati CINTA !!
Jgn lukakannya pls !!
Kisah cinta AMIR >>

Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..

OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

Tp sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die.........

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"

Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..

Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...

Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur.. Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..

Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.." Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..

Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah....
JUST COPY AND PASTE. .

*Sayangi dia yang menyayangi diri kami, selagi dia masih ada. .so sad citer nie.

Tutorial : Buang Underline Link


Holla! Hari ni saya nak buat tuto buang underline bawah link. Yana tak tau nak terangkan camne tapi kalao korang buat mesti lawa blog korang.. Benda ni pown ramai yang tanye. So kepada anda yang tanye, mai sini saya tunjukkan~

 Dashboard > Design > Edit HTML
 CTRL+F dan cari code nie..
a:link {
 Kalau dah jumpe, pastekan pulak code nie dkt bawah a:link {
text-decoration:none;
 Preview dan SAVE...

Tutorial : Disable Open Page Source


Hello guyss! Today, i'm gonna teach how to disable your page source from being opened! *speaking la pulok.. o.0 Anyway, tutorial ni hanya sesuai untuk blog yang takde tutorials sebab dia disable penggunaan keyboard sepenuhnya!

 Dashboard > Design > Edit HTML 
 CTRL+F, cari code nie.
<body>
 Dah jumpa? Dele code itu then gantikan dengan code ini.
 <body oncontextmenu='return false;' onkeydown='return false;'>
 Lepas itu, SAVE..

Keistimewaan 10 Muharram



Ada tiga waktu yang dimuliakan Allah bagi umat muslim.
  1. Sepuluh hari terakhir bulan ramadhan, dimana di dalamnya terdapat malam lailatul qadar.
  2. Sepuluh hari di awal bulan zulhijjah. Atau tiga belas hari ditambah dengan hari tasyrik. Dimana di sembilan zulhijjah adalah hari arafah, yang seluruh calon jemaah haji berkumpul di arafah sebagai sarat sahnya ibadah haji.
  3. Sepuluh hari di awal muharram.
Keistimewaan 10 MUHARRAM antara lain,
  • Penciptaan Langit dan Bumi,
  • Penciptaan Matahari
  • Nabi Adam lahir
  • Nabi adam dan hawa bertemu dipadang arafah.
  • Nabi Ibrahim lahir
  • Nabi Isa lahir
  • Nabi Isa diangkat kelangit ketika akan di salip oleh kaumnya.
  • Nabi Adam dikeluarkan dari surga
  • Nabi Musa di selamatkan dari kejaran tentara firaun di laut merah.
  • Nabi Idris diangkat kelangit.
  • Nabi Sulaiman diangkat jadi nabi dan raja.
  • Nabi Yunus dikeluarkan dari perut ikan paus.
  • Nabi Yusuf dikeluarkan dari penjara mesir.
  • Nabi Ayyub sembuh dari penyakitnya yang di deritanya selama 18 TH, ia menderita penyakit kulit yang parah.

Tutorial : Cara Nak Delete Blog

fashionlocker:

CLICK HERE for more awesome fashion photos…

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته

hai, salam readers ^.^ okehh, hary nie yana mahu buat tuto cara nak delete blog.. noww, kita start okehh ? drumm roll please o.0

1. 
2. Then klik pada "Delete Blog" (di bawah ni yana sediakan contoh)


3. Pastu dia akan keluar mcm ni (yana ade sediakan contoh jugak)

4. Nanti, korang tekan "Delete This Blog" dan blog korang akan delete lah... o.0

Adik Khairul Fahmi @ Apex Meninggal Dunia

Adik Khairul Fahmi @ Apex Meninggal Dunia
Hari ini pasti merupakan hari paling sedih buat penjaga gol kebangsaan, Khairul Fahmi Che Mat atau Apex apabila adik kesayangannya, Mohd Amirul Izzat Che Mat yang baru berusia 16 tahun meninggal dunia akibat demam denggi kira-kira pukul 11.15 pagi tadi.
Allahyarham meninggal dunia selepas lima hari dimasukkan ke Wad 2, Delima, HUSM.
Mohd Amirul Izzat sebelum itu menerima rawatan di Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) selama 15 hari.
Jenazah pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Zainab 2 itu dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Mek Zainab
“Kali terakhir saya sempat berbual dengan Izat ketika dia dimasukkan ke HRPZ II sebelum Hari Raya Haji. Saya dimaklumkan oleh keluarga keadaannya bertambah teruk sehingga tidak sedarkan diri ketika sedang menghadapi Sukan Sea di Jakarta.
“Saya bertemu dengannya kali terakhir selepas Khamis lepas, ketika itu arwah sudah tidak sedarkan diri. Izat minat dengan bola tetapi kurang pandai,” kata Khairul Fahmi yang akan pulang ke Kuala Lumpur untuk menyertai kem latihan skuad kebangsaan bagi menghadapi perlawanan kelayakan Sukan Olimpik Rabu ini.
Nampaknya tahun ini merupakan tahun yang penuh warna buat penjaga gawang terbaik negara ini.
Di satu sudut, Apex dipuja jutaan peminat bolasepak tempatan kerana kehebatannya beraksi untuk pasukan kebangsaan hingga membolehkan negara mencapai banyak kejayaan besar termasuk yang terbaru kejayaan merangkul pingat emas Sukan SEA.
Di satu sudut lagi, kehidupan peribadinya mula diperkatakan khususnya setelah beliau mengambil keputusan untuk memutuskan ikatan pertunangannya.
Di media massa khususnya di internet, Apex diserang dengan pelbagai gossip terutamanya bila tersebar gambar-gambar beliau bersama gadis-gadis cantik sehingga membuatkan penjaga gol ini pernah mengeluarkan kenyataan untuk bersara awal daripada sukan bola sepak kerana terlalu kecewa dengan apa yang berlaku.
Dan yang terbaru, kisah sedih pemergian ke rahmatullah adiknya pagi ini.
Semoga Apex tabah dalam mengharungi badai dan cabaran yang pastinya menguji kesabaran serta keimanan beliau.
Bagi pihak Mynewshub.my, kami mengucapkan takziah kepada keluarga Apex…semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham.
Al-Fatihah...
*GAMBAR: Apex (kiri) dan ayahnya, Che Mat Hussin, 58 (kanan) di  di Tanah Perkuburan Islam Wakaf Mek Zainab.
Credit to > MyNewsHub

Freebies : Cute Icon

Heyuu. Selamat petang. Petang ni Yana nak bagi freebies icon comel-comel. Pasti korang suka. Tehee. Jom tengook :)


Minies

                                                                                                                                                                                                                                        
Barbie Mini Pink

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
Mini Crayon Icons


Girly Icons

                            

                            

                            

                           


Wow! Banyak kan? So, yan harap korang tak muncung-muncung mulut lagi nak cari icon comel!
Credit | babydoll